Functional Closures

Functional Closures

De nieuwste generatie verpakkingsafsluiters wordt ook wel Functional Closures genoemd. Oftewel, doppen met extra functie(s). Deze doppen kunnen bijvoorbeeld toevoegingen (vitamines of aroma’s) bevatten, die pas bij het openen automatisch aan een vloeistof worden toegevoegd. Soortgelijke toepassingen worden momenteel ook voor de cosmetica ontwikkeld.

De modulair opgebouwde Optima CFL machines bieden een oplossing met diverse functies om in één doorlopend proces Functional Closures te kunnen produceren. Het basismodel bereikt een capaciteit van maximaal 50 stuks per minuut. Uitgevoerd als machine met een hoge capaciteit, is het mogelijk om tot wel 1500 stuks per minuut te produceren. Op dezelfde basismachine worden diverse montagefuncties voor de verschillende componenten gecombineerd met doseersystemen voor de toevoegingen en met controlefuncties voor de dichtheid van de Functional Closures. Bijzonder belangrijk daarbij is de precisie waarmee de componenten met elkaar verbonden worden.

Parema is een onafhankelijke adviseur en leverancier van zowel volumetrische als gravimetrische doseersystemen voor vaste en vloeibare producten.