Koffie en Thee

Koffie en Thee verpakken

Het aanbod van koffie en thee wordt steeds uitgebreider. Evenals de verpakkingsvarianten. Om aan de wensen van de consument tegemoet te komen, worden er steeds meer creatieve kleinverpakkingen ontwikkeld. Deze ontwikkelingen stellen nieuwe eisen aan de techniek.

Softpads en capsules

(Soft)pads en capsules zijn kleine portieverpakkingen voor voedsel, drank en chemische producten. Op dit moment worden deze verpakkingen vooral gebruikt voor de koffie (en thee). Om ze te verwerken, biedt Parema vul- en verpakkingsmachines aan die speciaal zijn ontworpen voor de efficiënte en flexibele productie van kleine verpakkingen. Door de modulaire opbouw van de machines kunnen ze volledig worden afgestemd op de eigenschappen en bijzonderheden van de verschillende producten.

De modulaire vul- en verpakkingssystemen kennen vele mogelijkheden:
– Geïntegreerde besturing / onderdelen
– Slechts één regeleenheid voor alle functionele modules
– Functie-modules kunnen worden verplaatst op een gepatenteerd railsysteem
– Output afhankelijk van het aantal banen / sporen
– Servo-gestuurde dosering voor verschillende producten
– Afzonderlijke banen kunnen worden uitgeschakeld
– Geïntegreerde weegtechniek
– Meerbanige en getakte uitvoering
– Robuuste constructie voor gebruik onder moeilijke omstandigheden
– Snel en eenvoudig schoon te maken

Single pouch

Pouches dienen als verpakking voor bijvoorbeeld vloeistoffen, vaste stoffen, koffie, poeders, sauzen, pillen, capsules, tabletten en verf. Evenals alcoholhoudende producten, lijmen en meer.

Pouches zijn stazakken (standup-pouches). Deze stazakken kunnen worden voorzien van een schenkdop, zodat de consument de zak gedoseerd kan gebruiken en weer eenvoudig kan sluiten. Deze pouches worden ‘spoutzakken’ genoemd.

Stazak

De stazak heeft een ovale bodem, waardoor deze stevig blijft staan en goed kan worden gepresenteerd in het winkelschap. Er zijn diverse uitvoeringen mogelijk, waaronder:
– Transparant venster voor optimale presentatie van de inhoud
– Scheurinkeping of een gelaserde afscheurperforatie voor het eenvoudig openen van de zak
– Dichtdrukstrip (zipper) om de zak eenvoudig te hersluiten
– Overdruk ventiel voor o.a. gebrande koffie
– Uitgestanst handvat

Stazakken kennen vele voordelen. Zo zijn ze ook bij kleine aantallen (vanaf 100 stuks) eenvoudig af te vullen. Bovendien zijn ze eenvoudig te voorzien van variabele data, in de vorm van een lotnummer of expiratiedatum. Desgewenst worden ze geleverd met een hersluitbare gripsluiting of schroefdop. Stazakken kunnen zelfs worden voorzien van speciale ventielen waardoor gas/lucht wel uit de pouch kan maar er niet in. Dat is ideaal voor bijvoorbeeld de verpakking van gebrande koffiebonen.

Stazakken zijn zeer geschikt voor soepen, sauzen, drank en alcoholhoudende producten, fruit (vloeibaar en vaste vorm), chocolade, noten, koffie, voeding en snacks voor dieren, diepvriesproducten, poeders, verf, tabletten en capsules.

Theestick-Combistick

Voor dit nieuwe verpakkingsconcept (stick-on-stick verpakking) levert Parema de toonaangevende vul- en verpakkingsmachines, waaronder de Optima Combi StickMaker. De technologie van deze machine is gebaseerd op het gepatenteerde ontwerp van de CombiStick. Met speciale vormschouders produceert deze machine een verpakking van verschillende materialen, zoals plastic of filterpapier.

Naast diverse theespecialiteiten en -samenstellingen zijn de machines ook geschikt voor koffiespecialiteiten, kruidenmixen en cateringproducten.

Flexibele verpakkingen om koffie en thee te verpakken

Zowel de soft can als de carton can zijn verpakkingsconcepten met ontelbare mogelijkheden en commerciële kansen. Het InlineCan Concept biedt hiervoor de perfecte oplossing. Deze verpakkingen zijn ideaal voor brokken, korrels en overige samengestelde producten, zoals babypoeder, zoetwaren, snacks, muesli, granen, koffie, cacao en thee. Deze verpakkingen zijn eenvoudig te openen en te sluiten, wat het aroma ten goede komt. Met de machines van Parema zijn diverse afvulprocessen, verpakkingsafmetingen en afsluitingen mogelijk. Dat bespaart kosten en tijd, want deze machines kunnen snel aangepast en ingesteld worden.