Container roerwerken

Parema containerroerwerken vormen een flexibele en betaalbare oplossing om vloeistoffen in transportcontainers te homogeniseren en uitzakken te voorkomen. Ze zijn robuust, breed inzetbaar en passen op elke IBC container. De roerwerken worden door de standaardopening gestoken en bevestigd met een traverse. Doordat er verschillende propellers op gemonteerd kunnen worden, zijn ze geschikt voor nagenoeg alle vloeistoffen en halffabricaten.

Het containerroerwerk SMEC is prijstechnisch gezien de meest gunstige oplossing voor vloeistoffen met een viscositeit tot ca. 1200 mPas, die worden geleverd in de standaard 1000 liter containers. Dit type containerroerwerken is, inclusief de traverse, al leverbaar vanaf € 995,–.

Het containerroerwerk GMEC is speciaal ontwikkeld voor vloeistoffen met een viscositeit tot ca. 6000 mPas.

Beide containerroerwerken (IBC mixers) zijn voorzien van een roestvrijstalen, verstelbare traverse, zodat ze eenvoudig (zonder gereedschap) op elk type container kunnen worden gemonteerd. De roerwerkaandrijving is rechtstreeks gekoppeld aan de roeras. Afhankelijk van de toepassing worden er één of meerdere vaste propellers op de roeras gemonteerd. Bij de GMEC roerwerken zijn dat klappropellers, die bij het mengen naar buiten klappen.

Om het bedieningsgemak te verhogen, kan de traverse worden voorzien van een kraanbeugel of heftrucksloffen. Ook is het aan te bevelen om de optionele motorbeveiligingsschakelaar te bestellen, welke op de traverse wordt gemonteerd.

De containerroerwerken kunnen tegen meerprijs ook explosieveilig voor ATEX zone 1 of 2 geleverd worden.