Kartonneren

Bij kartonneren wordt gebruik gemaakt van bedrukt karton voor het verpakken van producten. Dit kunnen ook reeds verpakte artikelen zijn. Kartonneren geschiedt zowel handmatig als geautomatiseerd, evenals het vouwen cq. vormen, sluiten of het afvullen van de doos.

Bij het kartonneren zijn de volgende oplossingen denkbaar:

Top loader – Verticale kartonneermachine.

Een verticale kartonneerder automatiseert processen zoals het oprichten, vullen en sluiten van voorgelijmde vouwdozen. Kartonnen blanks worden uit het magazijn gehaald en daarna in de juiste vorm gebracht en verder getransporteerd als tray of doos. Kenmerkend is dat de verpakking van bovenaf wordt gevuld.

Optima Consumer levert voor vouwdoosjes machines voor verschillende output bereiken van getakt tot continu werkende machines max. 200 doosjes per minuut. Al deze machines zijn zeer flexibele en snel omstelbare verticale kartonneer machines, zie hiervoor de product pagina.

Wolf Verpackungsmaschinen heeft voor het verpakken van zakken in dozen een zeer compacte monoblok machine waarbij de zak gemaakt en afgevuld wordt en daarna gelijk in de vouwdoos verpakt wordt. Zie hiervoor de product pagina.

 

Wrap around – Machine voor het belijmen, vormen van plano’ s (blanks).

De high performance kartonneermachine van Optima zet een nieuwe standaard. Zie productpagina voor details.

 

Van stand alone machines tot complete turn key lijnen incl. de eindverpakking biedt Parema met Optima Consumer inteligente oplossingen die optimaal zijn aangepast aan de wensen van de klant.