Vullen en sluiten van vloeistoffen in vaste verpakkingen

Vullen en sluiten van vloeistoffen in vaste verpakkingen zoals flessen, potten, blikken en cans.

Parema levert o.a. vul- en sluitmachines voor de voedings, chemische en cosmetische industrie, zoals bijv. voor sauzen, reinigingsmiddelen en crèmes. Voor het vullen van vloeistoffen zijn specifieke doseersystemen leverbaar. Afhankelijk van het product en de producteigenschappen wordt het juiste doseersysteem gekozen, of het nu gaat om een dun vloeibaar product of een kleverige substantie met een gevoelige structuur.

De keuze van een vloeistof doseersysteem wordt tegenwoordig ook vaak mede bepaald door de hygienische eisen die eraan gesteld worden. Een vulsysteem met flowmeters is gemakkelijker te reinigen dan de traditionele volume vullers.

Voor het sluiten van de emballage zijn er ook verschillende sluitsystemen beschikbaar voor de verwerking van bijv. schroefdoppen, op- of indrukdoppen, pluggen, dispenserpompen en triggers.

Van stand alone machines tot complete turn key lijnen incl. de eindverpakking biedt Parema met Optima Consumer inteligente oplossingen die optimaal zijn aangepast aan de wensen van de klant.