Vatklemvoorzieningen

Vatklemvoorzieningen

Statieven

Er zijn drie modellen tafelstatieven beschikbaar voor de FLUKO-laboratoriumroerders en dispergeermachines. Ze bestaan ​​elk uit een H-vormige basis in roestvrij staal 1.4301 (SS304) met vier rubberen voetjes voor stabiliteit en een hefkolom op basis van een van de volgende functionele principes.

HTF
De HTF-tafelstandaard met geïntegreerde kunststof glijgeleider in de vierkante buis. Het tegengewicht van de motor wordt uitgevoerd door een pneumatische demper. Een stalen klemschroef fixeert de roerder op zijn plaats.

HTE
De HTE-tafelstandaard met een lineaire elektrische aandrijving is uitgerust met een 230 V-motor en een geïntegreerde eindschakelaar.

HTG
De HTG tafelstandaard compenseert het roergewicht met een contragewicht dat in de kolom is gemonteerd. De hefhoogte van de standaard is variabel. De roerder wordt met een klemschroef op zijn plaats vastgezet.

Vatklemmen

Vat- en container klemmen zijn nodig om de container stevig op zijn plaats te houden. Dit beschermt de roerder tegen contact maken met de wanden van de container wanneer de roerkrachten de container doen bewegen. Het kan ook worden uitgerust met een bewakingssysteem voor de veiligheid van de bestuurder. Er zijn drie soorten containerklemmen beschikbaar, afhankelijk van het motorvermogen en het gebruikte medium:

RH-riemklem
De RH bevestigingsklem bestaat uit een elastische riem en een klem, voor vaten met diameters van 40 mm tot 300 mm.

BAR-klem
De BAR-klem heeft twee handmatig instelbare aluminium bekken, elk met twee rubberen stoppen; voor vaten met diameters van 100 mm tot 300 mm.

BASP-klem
De BASP-klem is voor vaten met diameters van 100 mm tot 300 mm. Het bestaat uit een tegenhouder met klemsluiting en een tegenhouder die via een spindel kan worden bediend. De BASP-klem kan worden geleverd met een veiligheidsschakelaar die controleert of er een vat onder het roerwerk staat en het vat wordt vastgeklemd.