In line dispergeermengers

In line dispergeerder

In line machines werken volgens het rotor-stator principe met hoge shearsnelheden. Een robuuste constructie, precisie dispergeergereedschappen en een hoge efficiëntie staan garant voor een uitmuntend eindresultaat. Eenvoudige integratie met mengketels en leidingwerken zorgen voor een simpele installatie, ook bij het naderhand aanpassen van bestaande installaties. Rotor- en statorkransen met verschillende sleufbreedtes maken het mogelijk om de machines ook naderhand aan te passen aan uw eventueel gewijzigde recepturen. Door het gebruik van een frequentieregelaar kan het toepassingsbereik nog verder vergroot worden.

Functie

Door de nauwe radiaal gepositioneerde spleet tussen de rotor en stator en de hoge omtreksnelheid van de rotor wordt een zeer hoge sheargradient bereikt. Door de sleuven tussen de tanden van de rotor belandt het product in de shearzone en verlaat deze weer via de statorsleuven. De machine kan in laag tot middelvisceuze bereiken de vloeistof zelfstandig verpompen. De veelvoudig getande geometrie van de rotor en stator, die aan elk proces specifiek aangepast wordt, bepaalt de mechanische krachten op het te dispergeren product.

Werking

Het product wordt door het rotor-stator systeem gevoerd. Door de binnenste rotorkrans wordt het product maximaal versneld, in de statorkrans volledig afgeremd om aansluitend via de volgende rotorkrans weer in een nog hogere omtreksnelheid terecht te komen. Hierdoor worden de vaste stof aandelen en/of druppels effectief verkleind en homogeen verdeeld.